steinar raknes press1
link to tundra group
header

Great review of Kirsti Huke - new CD! Adresseavisa *****

06.05.2009 18:14 by Steinar Raknes

kirsti

Milepæl i en sterk karriere *****

Kirsti Huke er en glimrende tolker av andres sanger – og like interessant når hun skriver selv.

 TRYGVE LUNDEMO
Publisert: 05.05.2009 kl. 14:54
Endret: 05.05.2009 kl. 14:55
Kirsti Huke er en svært allsidig vokalist. Hun har sine musikalske røtter i pop og rock og har studert på jazzlinja. I flere band har hun også gjort seg bemerket innen alle de tre sjangrene. Her kombinerer hun alle de ulike inspirasjonskildene. Pop- og rock-elementene høres i bakgrunnen, samtidig som Huke i samarbeid med rockeren Per Borten har laget et mykt og åpent lydbilde som har mest til felles med jazz.

Dette albumet er på mange måter en milepæl i Kirsti Hukes karriere, siden hun har skrevet det aller meste av materialet selv. Hun har tidligere vist seg som en glimrende tolker av coverlåter. På kvartettens forrige album leverte hun for eksempel sterke versjoner av Bob Dylans «Not Dark Yet» og Pink Floyds «Wish You Were Here».

Slik drahjelp får hun ikke denne gangen, og det krever dermed en større innsats å sette seg inn i musikken. Den som lytter grundig, vil likevel oppdage ganske raskt at Kirsti Huke ikke bare er en flott og fleksibel vokalist som både kan synge hardt og sårt, men også en talentfull låtskriver. Albumet inneholder en serie fine låter der Huke får utfolde seg, i tillegg til at hennes dyktige medmusikere også får god plass.

HØYDEPUNKT: «Home In My Heart» og «Closer».

Go back